web analytics

Angående att låna mina bilder

Jag tänkte bara skriva en rad vad som gäller om man vill låna de bilder jag lägger upp på bloggen.

Det är helt ok att låna bilder från min blogg till sin egen blogg om man berättar att bilderna är från mig och länkar till det inlägget bilderna ligger i. Känns lite som att det är en oskriven regel på internet.

Det är inte ok att ta bilder från bloggen och lägga upp på facebook utan att fråga. Generellt sett vill jag själv kunna lägga upp de bilder jag tagit. Sen kan jag tycka att har jag tagit en fin bild på någon som gärna vill använda den som profilbild på fb så är det ok att lägga upp den som profilbild, men det är fortfarande alltid bäst att fråga.

Det har hänt några gånger vid olika tidpunkter att folk tagit bilder utan att fråga så nu tycker jag det var dags att skriva i klarspråk vad som gäller så alla som läser bloggen vet. Så nu vet ni.

Och är det någon som inte vill vara med på bilder på bloggen så är det bara att säga till. Lägger jag upp en bild som någon inte tycker är ok så säg till för då tar jag självklart bort den.

Ha en bra dag!

Posted in Bloggfix | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv