web analytics

Slumpad bild WordPress plugin

Fick i uppdrag av Sara att ordna slumpade bilder från inläggen på sidan av bloggen. Eftersom vi kör WordPress var det ganska enkelt.

Började med att ladda hem Random Image Plugin gjort av Justin Watt. Pluginen hämtar en slumpad bild från en slumpat inlägg och visar upp den på bloggen, som synes till höger. Man kan ställa in hur många slumpade bilder som ska visas och lite andra parametrar.

Installerade och la till dess Widget i sidomenyn. Tyvärr blev alla bilderna i orginalstorlek vilket fick sidan att se ful ut. Tog därför bort Widgeten och la istället till följande i sidebar.php:

<div id=’random-image’><h1>Slumpad bild från bloggen!</h1>
<?php randomimage(); ?>
</div>

Sen gick jag in i CSS-en och la till:

#random-image img {
width:auto !important;
max-width:196px;
width:196px; /* for ie6 */
display:inline;
background-color:white;
}

CSS-koden begränsar hur stor bilderna får vara inom taggen ”<div id=’random-image’></div>.

Jag fick det dock inte att fungera först utan var tvungen att ringa min vän, tillika css-guru, Daniel Marklund. Han påpekade några fel i min kod och sen fick vi det att fungera. Helt klart bra att ha kunniga vänner :)

Vad tycker ni, blev det bra med de slumpade bilderna?

Posted in Bloggfix | 1 kommentar

Ett svar till Slumpad bild WordPress plugin

 1. Francesco skriver:

  hade c3a5ngest infc3b6r sommaren att gc3a5 i biinki, fc3b6r mina lc3a5r, men efter att jag har sett alla dem hc3a4r bilderna sc3a5c3a5. kc3a4nns de inte lika hemskt lc3a4ngre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv