web analytics

En helt vanlig dag på Malta

Eftersom vi var iväg till Valletta igår kom vi lite sent i säng. Sara ville ha lite sovmorgon medan jag klev upp 07:00 för att jobba. Bokförde åt en klient och ringde kunder. Använder mig av Skype för att ringa till Sverige och ringer därmed utan kostnad till fasta nummer. Till mobiltelefoner kostar det 2,26 kr i minuten, en kostnad som man tyvärr ibland måste ta. Att tala i telefon med sina kunder är extremt viktigt.

Efter lunch och lite mer arbete tog vi bussen till Sliema för att gå i affärer. Vi köpte en guidebok om Malta. Visserligen kan man hitta väldigt mycket på internet men det är skönt att bläddra i en klassisk bok. Det är skönt att få utvald information serverad. Det är också skönt att slippa alla spamsidor som bara innehåller affiliatelänkar till ”Billiga Hotell På Malta”.

Guidebok för 9,75 euro

Jag var också ute efter ett par shorts, det är ju så varmt här nere. De maltesiska butiksbiträdena såg dock besvärade ut och skakade genant på huvudet. ”Köpa shorts i september, när det bara är 27 grader ute, du måste vara tokig” tänkte de säkert. Butikerna är istället fyllda med höst- och vinterkläder.

Medan malteserna rustar för den 25-gradiga vinterkylan köpte vi, tappra nordbor som vi är, ett badlakan och cyklop. Här räds ingen tropisk vinter.

Badlakan med Maltamotiv, 3,5 euro

Vi valde att promenera tillbaka utmed havet. Halvvägs stannade vi för att bada och sola lite. Sara körde ett hårt benpass på gymmet igår och har haft kraftig träningsvärk sen hon vaknade. Under hela promenaden (och särskilt i trapporna) har hon gått och sagt ”aj aj aj”.

När vi kom hem kilade vi över till Maltas bästa Henrik och lämnade tillbaka  mobiltelefonen vi lånat av honom. Henrik bor också i St Julian, väldigt nära oss.

Nu ska vi börja titta på säsong 2 av Californication. Imorgon kommer lite fler bilder från dagens utflykt.

//Tore

Posted in Malta, Vardag | 2 kommentarer

2 svar till En helt vanlig dag på Malta

 1. Christian skriver:

  Sola lungt ;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv