web analytics

Hur man fixar lägenhet på Malta

På Malta verkar det finnas lika många privata hyresvärdar som det finns Malteser. En helt oreglerad hyresmarknad gör att utbudet av lediga lägenheter är stort. Har du råd att betala kan du bo var som helst till vilken standard som helst.

På Malta skiljer man på ”short let” som är kortare än sex månader och ”long let” som är längre. De flesta hyresvärdar vill bara hyra ut ”long let”.  Om du ska vara mer än sex månader på Malta är alltså ditt utbud betydligt större (och priserna billigare).

För att hitta en lägenhet tar man hjälp av en eller flera mäklare. De frågar efter ditt ”price range” och skjutsar sedan runt dig och visar en massa olika objekt. När du hittar en du gillar gäller det att slå till. Lägenheter går fort och försvinner snabbt från marknaden. Lyckligtvis kommer det hela tiden nya.

Det går att pruta och det görs bäst på plats när du tittar på lägenheten. Om du inte kan få ner priset kanske du kan få med något annat. Alla lägenheter hyrs ut möblerade och behöver du något extra bord eller soffa kan det vara bra att ta med det i förhandlingen. När vi hyrde vår första lägenhet fick vi t.ex. med att internet skulle ingå i priset.

Maltesiska mäklare är en upplevelse i sig. De är värda ett helt eget blogginlägg som jag kommer skriva lite senare.

//Tore

Posted in Boende, Malta | 3 kommentarer

3 svar till Hur man fixar lägenhet på Malta

 1. [...] har tidigare skrivit om: Hur man fixar lägenhet på Malta där vi skrev att mäklarna här är ett konstigt folk. Lite senare skrev vi om Mäklare på Malta [...]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv