web analytics

I Malta

Heter det i Malta eller på Malta? Vi reder ut begreppen, för det gäller att hålla tungan rätt i mun. I eller på, på eller i?

Vi har diskuterat det en del och kommit fram till att man kan säga på båda sätten. Jag anser att på Malta flyter bättre i det svenska språket. Jag vill säga eftersom Malta är en ö. Man säger ju Gotland, Korsika, Hawaii, Mallorca.

Men Malta är ju inte bara en ö utan även ett land så man kan säga i Malta likväl som man säger i Sverige, i Frankrike, i USA. Det är alltså helt rätt att även säga i Malta. Särskilt om du för tillfället befinner dig på någon av de andra öarna som tillhör landet. Är du på Gozo eller Comino är du fortfarande i Malta, men du är knappast på Malta.

Man skulle kunna förenkla det till den här regeln: Om du menar ön, säg på Malta. Om du menar landet, säg i Malta. Jag säger dock alltid Malta, jag tycker som sagt det låter bättre.

Vad tycker ni låter bäst, i eller ?

Nya bilder på headern btw, tänkte att det var dax med Maltabilder nu när vi är på Malta. Thailandsbilderna har hängt kvar lite för länge..

//S

Posted in Malta | 2 kommentarer

2 svar till I Malta

 1. Camilla skriver:

  Helt klart PÅ Malta :) Malta är som ni säger en ö-grupp… Blev snabbt rättad av min mormor som är svenskalärarinna när jag sa i Malta.. hehe.

  Saknar Malta!! Men i februari flyttar jag äntligen…

 2. Sara skriver:

  Jaa PÅ tycker jag med haha

  Vad roligt att du ska flytta hit :) Vad ska du göra här? Och vet du var du ska bo? Har du bott här förut också eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv