web analytics

Kris och utveckling

Idag har jag satt igång med att läsa litteratur till en av de nya kurserna. Kursen heter ”Att möta kunder i olika livssituationer”. Boken jag läst i idag heter ”Kris och utveckling” och handlar om vilka typiska kriser en människa kan utsättas för genom livet och hur olika personlighetstyper hanterar dem. Författaren poängterar hela tiden om hur betydande de första levnadsåren är (dvs. hur föräldrarna tar hand om sitt barn och låter barnet utvecklas) för hur man senare i livet klarar av att hantera kriser.

De här fyra böckerna är litteraturen till denna kurs.

När jag läste om de faser barn går igenom, från födsel till skolåldern, kunde jag (eftersom jag jobbat på dagis) relatera till saker jag själv varit med om när det gäller barn. Hur och varför barn reagerar på vissa sätt i olika situationer. Vad som är de bakomliggande orsakerna till beteendet. Det jag vill komma till är egentligen att det är roligt att läsa sådant som man själv kan relatera till för att man varit med om det själv/sett det på nära håll osv. Människans beteende är ett sådant ämne som alla kan relatera till eftersom vi lever i en värld med människor ständigt runt omkring oss. Alla kan inte relatera till barns beteende eftersom de inte har erfarenhet av barn i den utsträckningen men de flesta kan relatera till någon annan typ av social relation där man ibland ifrågasätter eller undrar över personens beteende. För visst kan man ibland fråga sig varför vissa ”är som de är eller varför de gör som de gör”?

Jaja..nu får det vara bra med tankar. Ett roligt och intressant ämne är det i alla fall!

//S

Posted in Jobb och Plugg, Malta | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv