web analytics

Maltesisk söndagslunch

Heej!

Vi har precis kommit hem från en lång lunch hemma hos Franco och hans familj i Marsascala. Det var supertrevligt! Jag tror inte jag har skrattat så mycket någon gång sen jag kom hit och då brukar jag ha ganska lätt för att skratta (de som känner mig vet).

Lunchen bestod av fyra rätter och allt var jättegott.

 • Förrätt: Plockbuffé med bl.a. ost, korv, grönsaker, bröd, ägg.
 • Mellanrätt: Curry och morotssoppa
 • Huvudrätt: Kanin (typiskt maltesiskt), köttfärslimpa, maltesisk fläskkarré med potatis, kanderade morötter, coleslaw sallad och mat från plockbuffén.
 • Efterrätt: Maltesisk tårta, cannolis och melon.
 • Kaffe/te och maltesisk nougat.

Vi satt till bordet över sex timmar och pratade om allt möjligt.  Det var jag, Tore, Erik, Johanna, Franco och hans bror, mamma, pappa och tre vänner. Så en långlunch hemma hos malteser rekommenderas starkt! ;)

Fin Halloweendukning

Förrätt.

Alla runt bordet. Francos bror Sandro tar bilden.

Chris, Sandro och Franco

Emma och Lisa.

Det var jättekul att få komma hem till en maltesisk familj och umgås med dem. Alla var pratglada och roliga!!

Så vi säger tack så mycket till Franco, hans familj och vänner!

//S

Posted in Malta, Mat, Nöje | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv