web analytics

Nu är rösterna räknade, valet är avgjort

Idag är skilsmässa förbjudet i tre länder i världen, Vatikanen, Filippinerna och Malta. Länge har saken diskuterats på Malta och debatten har blivit mer och mer infekterad. Till slut blev det dags för val och igår röstade Maltas befolkning om de ville tillåta skilsmässa eller inte.

Många Malteser vid röstlokalen

Valdeltagandet var högt, Malta har till och med subventionerat flygbiljetter för att medborgare ska få flyga hem för att rösta.

Under söndag förmiddags räknades rösterna, med jämna mellanrum rapporterades läget på nätet och folk följde med spänning via facebook. Framåt 11-tiden började resultatet att bli färdigt.

Malteser räknar röster

Ja-sidan har vunnit. Med 52% mot 48% har Ja-sidan utropat sig till segrare och nej-sidan accepterat resultatet.

Snart kommer man alltså (om man bott separerat i 4 år och uppfyller en mängd andra krångliga krav) få skilja sig på Malta.

Många av våra vänner här nere är ganska glada just nu (de flesta unga verkar ha hållt på Ja-sidan).

//Tore

Posted in Malta | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv