web analytics

Vattenpolo är populärt på Malta

Överallt man går utmed havet finns det badstegar från klipporna. Malteserna är som tokiga i att simma och bada. Man blir inte förvånad över att det här och var även finns vattenpoloplaner. Det finns både tempererade pooler med mål samt enbart mål utplacerade i havet.

I Balluta bay, där vi brukar oftast brukar bada, finns det en vattenpoloplan. I tisdags när vi passerade såg vi hur två pojklag drabbade samman i en hård match. Vi stannade för att titta. Tyvärr förstod vi inte mycket av reglerna. Ibland såg det ut som att en kille blev helt dränkt av motståndarna, utan att domaren blåste av. En annan gång räckte det med att motståndaren kom i närheten för att det skulle bli ett frikast.

Vad vi dock kände igen från alla andra sporter var föräldrarna som satt bredvid och applåderade samt de arga tränarna som skrek över minsta lilla grej. Såg framför mig sketchen från Percy Tårar om de brådmogna grekerna som gick ihop och bildade ett basketlag.

Kul var det att se iaf. Verkar vara en riktigt jobbig sport att spela. Trampa vatten konstant i 40 minuter.

Domaren är killen i blått uppe i vänstra hörnet. Han har precis dömt frikast åt ena laget. Ingen verkar veta varför.

//Tore

Posted in Betraktelser, Malta, Sport och träning | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv