web analytics

Regn över sol

Nu var det några dagar sen sist..hinner inte riktigt med bloggen nu..eller också så prioriterar jag den inte riktigt..=/ Lovar att bli bättre när vi kommer till Malta:)

Update sen senast; I fredags hade jag Johanna, Martina och Madde myskväll hemma hos Johanna som precis kom hem från en veckas semester i Madrid. I lördags kom farmor, farfar, min farbror Bengt och hans fru Helen hit, så då spenderade jag kvällen här hemma med dem. Och åh det var jättefint väder i lördags så hann få lite tid i solen också (helt ärligt så var det första gången på hela sommaren som jag solade lite..haha stört). Igår hade vi fler gäster på kvällen så det blev en middag för 15 personer, vilket var mycket trevligt:) Tore dök upp lite senare på kvällen efter en helg med sin bror och far i Strängnäs.

Utanför huset

Idag började mäklarutbildningen som jag ska läsa så jag ska komma igång med den nu den här veckan har jag tänkt. Jag håller på att beställa litteratur så om det är någon som nyligen läst mäklarutbildningen och vill bli av med några böcker så säg till =D

Nu börjar det dra ihop sig inför Malta. Ska börja packa och fixa i god tid hade jag tänkt. Man (jag) kommer alltid på tusen saker som ska göras strax innan man ska iväg..

Imorgon ska jag träffa Emilia över en lunch och dra igång med plugget!

//S

Posted in Bilder, Sara, Sverige | 5 kommentarer

5 svar till Regn över sol

 1. Anders skriver:

  Känns det kul att börja med utbildningen?

 2. Annica skriver:

  Hejsan!

  Halkade in på din blogg när jag sökte på mäklarutbildning. Har du hittat en mäklarutbildning som ges på distans? I så fall undrar jag var den ges?
  Jag ´pluggar också till mäklare, men men fristående kurser från olika skolor i hela sverige som jag sedan så småningom ska resultera i att jag har alla kurser jag behöver för mäklarlicensen.
  Verkade som att du läser på distans och nu läser en hel utbildning??
  Hoppas på ett bättre alternativ än det jag pysslar med…;) V.h Annica!

 3. Sara skriver:

  Hej Annica!

  Ja det har jag men den är lite speciell för det är en påbyggnadsutbildning som förutsätter att man läst en del ämnen innan. Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi så jag har redan läst t.ex. externredovisning, kalkylering, nationalekonomi och en del juridik som man behöver ha för att få läsa den påbyggnadsutbildningen med fastighetsmäklarinriktning.

  Utbildningen går att ta på distans från Halmstad (men det är några träffar för redovisning och tentor). De ämnen som jag kommer läsa detta år är fastighetsförmedling, beskattningsrätt, bostadsrätt, fastighetsvärdering, familjerätt alt inskrivningsrätt.

  Fråga gärna om det är något som är oklart eller om du vill veta något mer:)

  Sara

 4. Fridah skriver:

  Hej Sara!
  Jag kom in på din blogg när jag sökte efter påbyggnadsutbildningen med fastighetsmäklarinriktning och har lite frågor till dig. Jag bor i Linköping och som jag har förstått av programbeskrivningen så är det en del obligatoriska träffar och i början av kursen en hel vecka, hur löste du det med boende osv? Och hur går det nu när du bor på Malta med dessa träffar? Är utbildningen bra och funkar det bra att läsa den på distans?

  Vore snällt om du hade tid att berätta lite!
  Hälsningar
  Fridah

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv