web analytics

Valvaka på Malta via svt-play

Efter vi kom hem från dagens utflykt har vi utnyttjat dagens teknik för att följa världens händelser. När man för 16 år sedan reste till andra änden av Europa, bara några mil från afrikanska kusten, kände man av avstånden betydligt mer än man gör idag. Vid riksdagsvalet 1994 fanns inte dagens internet med allt vad det innebär. Befann man sig då på Malta under valvakan 1994 hade man svårare att få reda på hur det gick. Antingen fick man ringa dyra telefonsamtal till vänner i Sverige, eller så fick man vänta på tidningarnas rapportering dagen efter.

Idag, vid valet 2010, har jag och Sara följt våra vänners diskussioner på Facebook, läst valanalyser hos svenska tidningar, följt kommentarer på Twitter och tittat på hela valvakan på SVT-play. Jag har även tagit en paus i PLAY-tittandet och diskuterat valresultatet med min far via telefon. Via skype ringer jag gratis till fasta telefoner i Sverige vilket gjorde att vi kunde diskutera resultatet grundligt.

Tack vare internet kan vi följa händelserna i Sverige och hålla kontakten med familj och vänner. Trots att vi befinner oss i Europas sydligaste stat känns Sverige nära.

Internet är fantastiskt.

//Tore

Posted in Sverige | 43 kommentarer

43 svar till Valvaka på Malta via svt-play

 1. Johan Rhodin skriver:

  Det fanns en till metod och det var att lyssna på kortvåg. Kortvågen finns fortfarande kvar (även om SR International kommer att sluta sända det 31a oktober 2010, tyvärr).

 2. Carl Hörberg skriver:

  Gratis till svenska nr? D va som fn..

 3. Tore skriver:

  Johan: ok, glömde kortvågsradion :)
  Carl: Tyvärr bara fasta svenska nummer. Till mobiler kostar det 2,29 per minut :-/

 4. [...] Internet är fantastiskt finns den engelska grammatiken betydligt bättre formulerad och sammanfattad på nätet än i den [...]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv