web analytics

Wifimeck i Thailand

Nu har man blivit wifiansvarig på hotellet vi bor på också. Ägaren hade skaffat ny ADSL-lina och behövde ha hjälp med att installera trådlösa nätverket. Hur det gick till vet jag inte men helt plötsligt stod man där och felsökte en apparat.

Felsöker WIFI

Ett stort irritationsmoment var att administrationsgränssnittet för SMC-routern han köpt inte fungerade felfritt med alla browsers. Efter en halvtimme kom jag fram till att det behövdes Internet Explorer för att undvika ständiga popup-meddelanden om att man måste fylla i uppgifter.

Medan jag stod och svor över hur dåligt konstruerad gränsnittet var kom det en annan gäst och frågade om jag kunde hjälpa honom med hans dator. Jag log, sa javisst, och förklarade sedan att jag fakturerade 850 kronor i timmen för it-arbeten. Det var bara att komma förbi med datorn så skulle jag fixa det.

Ska bli intressant att se ifall han kommer.

//Tore

Posted in Teknik | 2 kommentarer

2 svar till Wifimeck i Thailand

 1. Carl Hörberg skriver:

  *like

  tyskrestaurangen brevid verkar ha mkt jobb också. han hade tydligen varit på stefan massa idag om olika sidor osv.

 2. Tore skriver:

  Synd att man inte får jobba på turistvisum, verkar som att man annars kunde slå upp en it-verkstad :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv