web analytics

Åk alltid på taxameter i Bangkok

Så fort vi klev av bussen i Bangkok var det en massa taxichaufförer som ryckte i oss. De frågade vart vi skulle, vi visade upp adressen, de funderade och sen sa det någon summa. Mellan 400 och 600 Baht ville de ha. Vi förklarade att vi ville åka på taxameter och så fort de insåg att vi menade allvar tappade de intresset och gick därifrån.

”Argument” för fast pris från taxichaufförens sida:

 1. ”aaah, very faar” - spelar ingen roll, om det är långt betalar du ju mer med taxametern
 2. ”Traffic jam today” - oväsentligt, om det är trafiksylt betalar du också mer med taxameter.
 3. ”I pay highway fee” - Avgiften är bara på 45 Baht.
 4. ”No taxameter before X/after Y” – Ren lögn, taxametrarna är på dygnet runt.

Allt är bara undanflykter. Den enda orsaken till att de vill köra dig för fast pris är för att du är vit och luktar pengar.

Till slut fick vi tag på en som ville köra på taxameter. Det blev 169 Baht, 431 Baht lägre än första taxichaffisens bud på 600. Vi var dock tvungna att muta honom med 100 i dricks, vilket gjorde att slutnotan blev 267.

Betala 269 battar är bättre än att betala 600.

//T

Posted in Bangkok, Thailand | 2 kommentarer

2 svar till Åk alltid på taxameter i Bangkok

 1. Petter skriver:

  Ja taxameter är helt klart ett måste (om man nu inte vill bli blåst och betala 300-400 baht extra)

  Om man vill åka riktigt billigt och ganska snabbt till Suvarnabhumi Airport, förutsatt att man bor nära en BTS-station, så är Airport Rail Link City Line ett alternativ till taxi.
  Kostar 70 baht totalt (BTS + ARL biljett) och tar lite mer än 1 timme totalt.

  Man tar BTS/skytrain till Phaya Thai station, där man byter till Airport Rail Link City Line (man får åka upp 2 rulltrappor eller ta hissen upp till ARL spåret) som tar en direkt till Suvarnabhumi Airport.

  Självklart lite mer omständigt och inte lika bekvämt som en taxi direkt från hotellet till flygplatsen.
  men som sagt, ett alternativ :)

 2. Carl skriver:

  yepp, BTSen var grymt smidig!

  ett annat tips är att gå ett par kvarter ifrån turist centrena, typ precis utanför köpcentret, precis utanför The Great Palace osv och vinka in en från gatan ist. då brukar de vara enklare att få på meter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv