web analytics

Dagens arbete, tekniska specifikationer och er-diagram

Robert kommenterade och sa att han ville läsa mer om vad vi arbetade med under vår resa. Idag har jag suttit och tolkat er-diagram för att kunna skriva en teknisk specifikation som en pakistanier ska bygga ett program utifrån.

ER-diagram, eller Entity-Relations-Diagram, används för att beskriva vad en databas innehåller och hur de olika delarna är kopplade till varandra. Jag vill att pakistaniern ska bygga ett script som uppdaterar vissa delar automatiskt. För att kunna skriva en tydlig teknisk specifikation ville jag veta exakt vilka delar det var.

ER-diagramet ser ut på följande sätt (klicka för större):

Klicka för att få se diagramet större.

Jag lyckades lista ut vad som ska uppdateras och har skrivit några fina databasfrågor åt pakistaniern. Sen får han koda php-koden som ska räkna ut variablernas värde och stoppa in dem på rätt ställe.

Imorgon ska vi se om vi kan få det att fungera.

Ett hemligt pris utlovas till den som kan lista ut vilket system diagrammet beskriver :)

//Tore

Posted in Jobb, Thailand | 5 kommentarer

5 svar till Dagens arbete, tekniska specifikationer och er-diagram

 1. Patrik skriver:

  Det där var lätt, osCommerce :)

 2. Dan skriver:

  Intressant, vad gjorde du ER-diagrammet i för program?

 3. Tore skriver:

  Patrik! Grattis! Du hade helt rätt! Det är osCommerce. Har du jobbat med det tidigare?

  Dan, det finns visserligen gratisprogram som genererar ER-diagram utifrån databaser men den här gången gick det snabbare att googla lite efter ett färdigt. Hittade ER-diagrammet för osCommerce på den här sidan: http://www.prithvitech.com/soft/bulk_importer_oscommerce_wordpress.php

  När jag skriver egna ER-diagram (som en del i tekniska specifikationer) brukar jag använda mig av microsoft Visio. Kanske inte det bästa programmet men jag vet hur det fungerar :)

 4. Patrik skriver:

  Ja, jobbar med e-butiker, så osCommerce har hängt med ett tag.

 5. Robert skriver:

  Kul att se! Inget ont om härliga bilder på sol & bad och massa god mat men det var intressant att läsa om vad du/ni jobbar med. Trodde t.ex. att du enbart körde på med redovisning/bokföring :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv