web analytics

Shopping, Bangkok

Heej!

Igår var vi ute i Bangkok och flängde. Först tog vi taxi till Platinum Fashion Mall, ett stort köpcentrum där vi hört att det skulle vara billigare än MBK. När vi först klev in genom portarna till köpcentret tänkte jag varför åker alla till MBK när man kan åka hit! Det verkade så mycket bättre på Platinum Fashion Mall, mycket större utbud och fler roliga kläder och prylar än på MBK. Ganska snart märkte vi dock att man inte fick prova grejerna, inte ens skorna fick man prova så hur ska man då kunna veta om det sitter snyggt. Visst, det är väldigt billigt så en del grejer kan man ju köpa på vinst eller förlust men jag tycker ändå det är roligare att veta att det man köper sitter bra.

Platinum Fashion Mall.

Lite besvikna av de icke prov-vänliga butikerna i Platinum Fashion Mall åkte vi vidare till Union Mall. Union Mall är även det ett stort shoppingcenter fyllt av billiga butiker. Här fick man som tur var prova kläderna. Utbudet av kläder, skor och väskor för tjejer var stort medan utbudet för killar var något mindre. När vi gått runt en stund inne i gallerian gick det upp för oss att vi i princip var de enda turisterna där. Kanske är det inte lika många utlänningar som känner till Union Mall? Jag gillade i alla fall Union Mall så är man i Bangkok och är ute efter billig shopping så är det absolut hit man ska gå!

Union Mall från utsidan.

Efter Union Mall tog vi taxi till Central World som är det tredje största shoppingkomplexet i världen. Här har de affärer som t.ex. Zara och Mango. Man kan nog säga att Central World är en ”mellanprisgalleria”. Vi var inte där så länge så vi hann inte se oss runt så mycket men Central World var en fin och trevlig galleria :) Jag lyckades med uppdraget att hitta en långärmad tröja inne på Zara, det är så jäkla kallt inne i shoppingcentren!

Tore utanför Central World.

Idag ska vi bl.a. till Siam Center och Siam Paragon så ni får en uppdatering om de shoppingcentren senare. MBK blir det troligtvis imorgon. Sen ska vi försöka hinna med Sirocco Tower och lyxbio idag också.

Update: Här kan ni läsa om Siam Paragon.

//S

Posted in Bangkok, Shopping, Thailand | 4 kommentarer

4 svar till Shopping, Bangkok

 1. Carl skriver:

  Kanske en bed nightclub också?
  http://www.youtube.com/watch?v=5sTNn1sslmg

  när ni går på bio, kom absolut inte innan filmen börjar, det är 25min reklam :P (men kom inte 25 försent, då kommer ni inte in) och se till att ni verkligen väljer lyxbion, jag tog den dyraste biljetten men det var fortfarande en vanlig bio. iofs mkt bättre än vilken SF biografer som helst men ändå.. i siam paragon är d typ Nokia Screens lr nått sånt ni ska välja om ni vill ha en egen soffa. men ligger iofs jäkligt skönt i de vanliga biograferna också..

  precis brevid Baiyoke Tower II så låg en mindre men grymt billig galleri, kommer dock inte ihåg vad den hette.

 2. Sara skriver:

  haha vad kul att du skrev det..vi tyckte just att reklamen var lång. Vi gick på Nokia screens och det var jättebra, ska skriva om det sen! :) Skönt att man kunde ligga ner och titta på filmen plus att man fick sin egen kuppe!

 3. [...] Igår var vi som sagt i Siam Paragon, främst för att titta på bio men självklart såg vi oss runt en del. Siam Paragon är ett lyxvaruhus med butiker som Chanel, Balenciga, Burberry och Bang & Olufsen men det finns även en del butiker i mellanprisklass som t.ex. Zara. Om ni vill läsa om mer shopping i Bangkok kolla här. [...]

 4. Olivia skriver:

  Tycker du Union Market är bätter än MBK? Är det mer kläder och skor? Har dom storlekar 40-41 i skor? Annars kan det bli problem för mig(storfot.) Hihihi. Om jag förstod rätt är MBK och Union Market ligger en bit ifrån varandra?

  Skulle vara jättetacksam för svar på min blogg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv