web analytics

Allting börjar med en dröm

När jag för ett år sedan berättade för en vän att jag ville resa runt i världen och arbeta på distans, att jag ville bo där det var varmt och soligt istället för där det var slaskigt och kallt, då reagerade hon med att säga ”Ja, drömma går ju”. I en ton som angav att hon inte trodde att det var möjligt. När jag frågade vad hon menade frågade hon mig om jag tyckte att jag var realistisk.

Ja, det går att drömma om allt möjligt. Men det är viktigt att drömma. Om man inte har en dröm kommer man aldrig kunna ha ett mål. Utan ett mål kommer man aldrig ta sig någonstans.

Istället för att uppmana folk att vara realistiska bör vi uppmana dem att drömma!

Barn är väldigt bra på att drömma. Vi säger till dem att de kan vara precis vad som helst när de växer upp. Till vuxna säger vi precis tvärtom. Vi säger åt dem att sluta drömma och vara realistiska istället.

Vid vilken ålder bedömer vi att någon ska sluta drömma och börja vara realistisk? Och hur har vi kommit fram till den åldersgränsen?

Om vi vill att vuxna ska vara realistiska och inte drömma, varför uppmanar vi barn att drömma?

Varför har vi inte barnböcker som de här:

Om jag för ett år sedan inte hade en dröm om att arbeta på distans och bo i ett varmt och soligt land hade jag inte varit här idag. Om jag istället för att drömma hade varit realistisk hade jag just nu arbetat på ett stort företag i Sverige och varit deprimerad över mörkret och slasket.

Tack vare min dröm för ett år sedan är jag idag på soliga Malta.

Väl här drömmer jag om New York, Thailand, Rio i Brasilien, Tokyo, Bali och Queenstown i Nya Zeeland.

Jag ser fram emot att mina drömmar ska gå i uppfyllelse, igen.

Se till att börja drömma du också, även om du är vuxen!

//Tore

Posted in Inspiration | 9 kommentarer

9 svar till Allting börjar med en dröm

 1. Jennyh ♡ skriver:

  Håller med, bra skrivet :) Allt är möjligt och man blir aldrig för gammal för att förverkliga sina drömmar.

 2. Sara skriver:

  Eller hur!? :-)

 3. Fidde skriver:

  Det är drömmar som får världen att gå framåt. Hur skulle världens se ut idag om inte det fanns drömmar om att få flyga eller bygga ett IT-nät som förbinder världen. Från början var det patetiska drömmar utan realitet. Men de små travande stegen har för alltid förändrat världen.

 4. Erik skriver:

  Väldigt väl skrivet Tore!

 5. Tore skriver:

  Tack Erik!

 6. farmor och farfar skriver:

  Det är bra att ni har drömmar.Hoppas att de slår in. Man kan nog säga att vi slutat att drömma.Men
  hoppas kan vi göra och då att allt skall gå bra för er KRAM.

 7. Christoffer skriver:

  Tycker inte det känns direkt realistiskt att du skulle kunna åka till Thailand och jobba. Kom tillbaka till verkligheten, Tore!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv