web analytics

Internet i nya lägenheten är inte helt stabilt

Nu har vi flyttat in i den nya lägenheten. Den är väldigt fin. Sara packade in kläderna och hängde tvätt, min uppgift blev att få igång internet.

Vi var väldigt noga med att internet skulle finnas i lägenheten. Vi tvingade den maltesiske hyresvärden att skriva in en klausul i kontraktet att vi hade rätt att få tillbaka pengarna och flytta ut om han inte tillhandahöll internet. När vi flyttade in stod en vit dosa (adsl-modemet)  från operatören bredvid sängen.

Här kan jag skriva en väldigt lång berättelse om hur jag i två timmar i ett stekhett rum försökte få allt att fungera. Men jag kan summera det hela med att:

 1. Man var tvungen att konfigurera adsl-modemet själv (via 10.0.0.138)
 2. Maltesisk kundtjänst pratar väldigt snabbt
 3. Maltesisk kundtjänst kopplar en vidare till en kollega när de tröttnar på samtalet
 4. Hyresvärden hade gett oss fel användarnamn (Clois01 istället för clois01@go)
 5. Standard är att lösenordet är telenummret, vi fick dock grannens nummer som lösenord istället.
 6. Maltesiska adsl-modem verkar inte vilja ha ha två wifi-anslutningar samtidigt.

Sen tröttnade jag och vi gick och badade. Nu kan båda använda internet om ena ansluter med wifi först och den andra därefter ansluter med kabel. Gör man tvärtom, med kabel först och därefter wifi, får adsl-modemet för sig att boota om.

Jag ångrar bittert att jag inte packade med en liten router som jag först hade tänkt. Då hade jag sluppit det här problemet.

Imorgon bitti ska jag tvinga hyresvärden att lösa det problemet åt oss (och kika lite på hur man installerar WAMP).

//Tore

Posted in Boende, Malta | 5 kommentarer

5 svar till Internet i nya lägenheten är inte helt stabilt

 1. Jonas Kac skriver:

  Haha! Helt klart läsvärt! Ska följa bloggen slaviskt :P

 2. Tore skriver:

  Tack Jonas! :-)

 3. Barbro skriver:

  Bra att du inte ger dig i första taget, Tore!

 4. Tore skriver:

  Tack Barbro! Jag tror inte att Sara inte hade låtit mig ge upp innan internet fungerade :)

 5. [...] arbete måste jag ha hela tiden ha tillgång till en sådan hemsida på mitt webbhotell. Eftersom uppkoppling på Malta ibland är lika stabil som en träsko är vass har mitt arbete arbete tagit lite längre tid än [...]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv