web analytics

Språkresa Malta

Om det är något det finns gott om på Malta så är det utländska språkstudenter. Malta verkar vara drömresemålet nummer ett för den som vill lära sig engelska under trevliga former. Gästbloggaren Johanna får förklara mer om språkresor på Malta:

Språkresor har länge varit, och är fortfarande för många, en chans att smaka på livet utomlands för första gången. För ungdomar innebär det oftast första utlandsvistelsen utan familjen och för äldre studerande ger det ofta en chans att spendera en längre tid borta från Sverige och på så vis känna sig för om livet som utlandssvensk passar dem. Jag reste själv på språkresa till England när jag var ung vilket gjorde att jag senare vågade söka till universitet här och nu har jag bott utomlands i snart 9 år.

Vad olika människor vill få ut av en längre utlandsvistelse eller studier är helt individuellt men gemensamt för alla är viljan att lära sig ett nytt språk och en ny kultur olik den man är van vid hemma. Eftersom goda språkkunskaper är nödvändiga för både arbete samt vidare studier utomlands är återigen språkstudier utomlands en bra investering för framtiden. Engelska är fortfarande det språk som flest svenskar väljer att studera, och allt fler väljer att resa till Malta för att göra det. Malta erbjuder inte bara ett underbart varmt och skönt Medelhavsklimat utan också en bekväm närhet till Sverige som lockar många svenskar att bosätta sig här.

De språkkurser som erbjuds på Malta kan delas in i två kategorier, flexibla kurser och Cambridge-kurser. De flexibla kurserna går att läsa mellan en upp till 48 veckor, med olika antal lektionstimmar i veckan och på olika nivåer. Ett engelska test inleder kursen och man delas därefter in i grupper utifrån ens språkkunskaper. Det betyder att undervisningsnivån alltid är anpassad till ens egen nivå vilket ger de bästa utvecklingsmöjligheterna. Kurserna har olika åldersgräns beroende på skola, antingen 16 eller 18 år.

Den andra typen av språkkurser om erbjuds på Malta är som sagt Cambridge-kurser. Dessa har fått sitt namn från University of Cambridge som är den institution som officiellt utfärdar dessa internationellt igenkända engelska språkexamen som man kan studera till över hela världen. Dessa examen krävs bland annat om man söker in till engelskspråkiga universitet och kan också vara mycket bra att ha på sitt C.V. På Malta kan man läsa till en mängd olika Cambridge-certifikat, från allmän till avancerad och professionell nivå. Dessa kurser är mellan 4 och 13 veckor i längd beroende på certifikat.

Var på Malta man väljer att studera engelska beror på ens intressen och om man föredrar en liten eller stor språkskola. I St-Julians är skolan stor medan man på grannön Gozo till exempel finner en mycket mindre skola. Gozo erbjuder också en stillsammare atmosfär än huvudön och huvudaktiviteterna som erbjuds här är vattensporter, vandring och cykling. På Malta och speciellt i städerna St-Julians och Sliema finner man ett stort utbud av restauranger, nöjesliv och shopping att upptäcka utanför lektionstid. För den som är sugen på att flytta till Malta kan en språkresa vara ett första steg och eftersom dessa kurser bokas utan flyg kan det vara en idé att bara boka ditresa.

//Johanna

Posted in Malta | 1 kommentar

Ett svar till Språkresa Malta

 1. [...] har gästbloggaren Johanna skrivit om språkresor till Malta, vilket är ett mycket populär studiesätt för unga studerande som vill förbättra sina [...]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv