web analytics

Hur man säljer mer genom att skapa ett mervärde

Vi befinner oss just nu på vid White Sand Beach på Koh Chang i Thailand. Här (och förmodligen på alla andra turistorter i  Thailand) finns det pannkaksförsäljare som åker runt på mopeder utrustade med kök i sidovagnen. Konkurrensen här är stenhård, ibland får man intrycket att det finns fler pannkaksförsäljare än turister.

En försäljare har lyckats mycket bättre än alla andra. Han säljer genom att skapa ett mervärde. Hans vagn är utrustad med en fet stereo som pumpar ut dansmusik. Sen lagar han pannkakorna väldigt aggressivt och gungar på sin vagn samtidigt. På avstånd ser det ut som om dansar fram pannkakorna vilket får alla turister (inklusive mig och Sara) att nyfiket gå fram och titta.

Pannkaksshow.

Folksamlingen, kamerablixtarna och de framplockade filmkamerorna kring vagnen lockar sedan ännu fler turister som vill se vad som står på. Till slut köper folk pannkakor bara för att få se honom skaka och gunga på vagnen.

20 meter bort står det en annan pannkaksvagn. En som visserligen gör precis lika goda pannkakor. Förmodligen bättre eftersom de är tillagade med omsorg och inte skakats fram. Han säljer dock bara pannkakor. Han tillför inget annat värde. Den pannkaksförsäljaren har inte gett de svenska turisterna en rolig berättelse att ta med hem till Sverige.

Kring den vagnen är det tomt.

Bananchokladpannkaka.

Gott!

//Tore

Posted in Betraktelser, Koh Chang | 1 kommentar

Ett svar till Hur man säljer mer genom att skapa ett mervärde

 1. Christoffer skriver:

  Fast den största mervinsten får han inte genom att kränga pannkakor utan att låta hans medhjälpare länsa fickorna på de inget ont anande turisterna :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv