web analytics

Mopedstolar för barn

Det vanligaste fortskaffningsmedlet i Thailand verkar vara vespa. Överallt ser man turister och thailändare susa fram med sina 60-kubiksraketer.

En vanlig syn är hur hela familjen sitter på en enda liten vespa. Mamma, pappa, barn, ryggsäck och hund sparar koldioxid genom att samåka på samma lilla moped.

Det verkar som att thailändska barns uppväxt till 30% består av att sitta på en mopedbarnstol i rusningstrafik. Javisst, det finns mopedbarnstolar. Både färdiga att köpa och hemmabyggda som denna:

Mopedbarnstol

Då är det kanske inte så konstigt att thailändarna är lite bättre på att köra moped än turisterna på besök…

//Tore

Posted in Betraktelser, Thailand | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv