web analytics

Översvämning på vägen

På grund av översvämningarna var vi in i det sista osäkra på ifall vår buss från Phuket till Bangkok skulle åka. Hela södra Thailand har förklarats ”katastrofområde” på grund av vattenmassorna. Vårt förtroende för bussbolaget var dock stort, när de sa ”vi väljer att åka” hade vi inga problem att sätta oss i bussen och åka ut i natten.

Vi fick se översvämmade hus, bilparkeringar, bensinmackar och restauranger utmed vägarna. Tyvärr var det mörkt vilket gjorde att det inte gick att fotografera.

Vid ett ställe var stora delar av motorvägen avstängd, alla fordon var tvungna att åka på kolonn där det var som grundast. Mindre bilar verkade inte vilja bege sig ut i vattnet, bara bussar och Toyota Hiluxar valde att vada.

Vi försökte filma inifrån bussen. Det gick lite sisådär, så här blev det:

När vi tittar på filmen så här efteråt inser vi att våra drömmar om en oscar för bästa dokumentärfilm går upp i rök på grund av produktionssvårigheter. Om vi ändå hade haft en lampa :-)

Uppe i Bangkok regnar det inte. Det är dock svårt att avgöra om det är molnigt eller smog. Skiner solen någonsin i Bangkok?

//T

Posted in Phuket, Thailand | 2 kommentarer

2 svar till Översvämning på vägen

 1. Petter skriver:

  Javisst skiner solen i Bangkok då och då.
  Första vändan jag var där hade vi 4-5 dagar i rad med strålande sol och i princip molnfritt 5h om dagen.
  Men andra vändan var det mestadels moln/mulet/smog varje dag. Dock varmt o skönt :)

 2. Tore skriver:

  Var faktiskt liiiite sol idag. HOppas det blir mer imorn! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv