web analytics

Parkeringsgarage i Thailand

När vi svängde ner i parkeringsgaraget till Jungceylon i phuket första gången blev vi väldigt häpna. Det såg inte alls ut som vi var vana med. Det var väldigt ont om bilar vilket vi dock snabbt insåg orsaken till. Eftersom vägarna är fyllda med vespor måste ju parkeringsgaragen också vara det.

Att parkera i ett parkeringsgarage avsett för vespor är en upplevelse i sig. Man åker i en trång labyrintliknande gång med parkerade vespor utmed sidorna. Det är en stor utmaning att klara 90-graderssvängarna utan att trilla eller krascha in i en felparkerad vespa. Samtidigt som man försöker hålla balansen ska man spana ut efter en parkeringsbar yta i havet av asiatiska tvåhjulingar. Inte helt lätt kan jag säga.

Ser betydligt bredare ut än det egentligen var.

Havet av asiatiska tvåhjulingar.

Till skillnad från några andra turister, som förmodligen blir tvungna att investera i en mopeds högersida, lyckades vi ta oss ur garaget utan att krocka. :-)

Skönt att kunna stryka ”Parkera i mopedgarage” från sin bucket list.

//Tore

Posted in Betraktelser, Thailand | 4 kommentarer

4 svar till Parkeringsgarage i Thailand

 1. Petter skriver:

  En garage-upplevelse som jag missade helt när jag var på Jungceylon förra veckan. Idiotiskt nog ställde jag vespan på gatan utanför köpcentret. Hur dum får man bli?!? ;-)
  Kommer givetvis ta en extra runda till Jungceylon nu i veckan för att få uppleva mopedgaraget och stryka av från listan :)

 2. Tore skriver:

  Helt rätt Petter! Du kan inte lämna Thailand utan att först ha parkerat i ett moppegarage! :-D

 3. Hur mycket kostar det att parkera där?

 4. Tore skriver:

  Tja Jimmie!
  Om man kommer med moped så var det helt gratis. Vet inte vad det kostar om man körde bil, testade aldrig det :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv