web analytics

Thailändare gillar att använda lök i maten

Efter snart två månader i Thailand har vi märkt ett genomgående tema på maten vi äter. Thailändarna gillar lök. Alla maträtter består till viss del av stora lökskivor. Ibland är nästan hälften av de friterade grönsakerna lök.

De gillar lök så mycket att de till och med har det i maträtter där de inte borde vara. Vad sägs om en Spaghetti Carbonara bestående av bacon, ost, ägg, grädde och…. tjocka lökskivor?

När man går på indisk restaurang här nere kan man lista ut nationaliteten på kocken. Om Kyckling Tikka Masalan innehåller mer gul lök än kyckling vet man att kocken inte är äkta indier utan Thai ( Tikka Masala ska inte innehålla  gul lök).

Då är det ju bra att lök är nyttigt.

//Tore

Posted in Betraktelser, Thailand | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv