web analytics

Alla världens nyhetskanaler – Fox News

På hotellet där vi bor har vi 61 kanaler. En väldans massa thailändska men även en hel del internationella. På Malta har vi aldrig TVn på, då vi endast har tre maltesiska kanaler, vilket gör detta till en väldigt exotisk upplevelse.

Förutom nöjes- och sportkanalerna har vi även de stora internationella nyhetskanalerna. BBC, Fox News, France24, RT och Al Jazeera. Eftersom jag har en tendens till nyhetsknarkande har jag tittat på alla kanalerna noga och har då upptäckt att de är lika olika som länderna de kommer ifrån.

Först ut att utvärdera är den amerikanska kanalen, Fox News!

Fox News

Om det är något det stora landet i väster är bra på så är det att göra underhållning. Allt ifrån välgörenhet till dokumentärer och nyheter går att göra underhållande. Fox News är en blandning av nyheter och entertainment. Varje nyhetsinslag rapporteras som om det var de sista fem minuterna i en actionfilm. Varje story är breaking news och presenteras med flashig grafik, dramatisk musik och av reportrar som pratar som om deras liv hängde på det.

Kanalens slogan, som de varumärkesskyddat är: ”Fair & Balanced” vilket man inser, efter att ha tittat på kanalen i två minuter, är USAs största internskämt. Kanalen är extremt kritisk mot president Obama. Varannat inslag handlar om något han gjort fel, tänkt fel eller undvikit att göra så att det blev fel ändå. I ena stunden tittar man på en intervju med en baseballstjärna och nästa sekund (efter en flashig 3d-animering och pampig musik) lyssnar man på en reporter som berättar hur Obama bryter mot konstitutionen (eller åtminstone tänkte göra det, som är precis lika illa).

Det går inte att nämna Fox News utan att nämna Bill O’Reilly. Nyhetsuppläsaren som även har en egen show där han anklagar demokrater och Obama för allt möjligt.

Programmet presenteras som:

There is news and there is opinion, on The O’Reilly Factor you get both!

Med andra ord: Förvänta dig inte någon objektiv journalism. Här är det O’Reillys åsikter som ska pumpas ut i etern.

Ett segment i programmet heter ”Pinhead and Patriot” och kan jämföras med Filip och Fredriks ”Bra eller Anus”. En person har gjort något och sen ska dom komma fram till om han är dum i huvudet eller om han är en sann patriot. Det bästa man kan vara i USA är alltså en patriot och gränsen mellan det och ren galenskap är så tunn att man kan göra ett program av det.

Bill O’Reilly och Pinheads & Patriots:

Om källkritik, objektivitet och korrekt rapportering inte är lika viktigt som underhållning, då är Fox News kanalen för dig!

//Tore

Posted in Betraktelser, Thailand | 4 kommentarer

4 svar till Alla världens nyhetskanaler – Fox News

 1. Tore skriver:

  Tackar! :)

  Har du hittat fox bland kanalerna ännu?

 2. Johanna skriver:

  Haha känner igen känslan. Jag blir nästan pirrig i magen när jag är kvällsbarnvakt, ungen har somnar, man smyger till vardagsrummet och sätter på Discovey. Så sitter man där med stora (fyrkantiga?) ögon och blir djupt besviken när man hör en nyckel i låset!

 3. [...] Alla världens nyhetskanaler – Fox News [...]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Om VarSomHelst.nu

  Hej!
  Jag heter Sara och är 24 år. I september 2010 flyttade jag och min pojkvän utomlands. Vi har bott på Malta i snart två år med en avstickare till Thailand tre månader våren 2011. Vi medverkade då i Paradise Business Camp på Koh Chang och i Kamala, Phuket. Här kan du läsa om livet på Malta, hitta en del information om Thailand och följa mig i mina studier utomlands på distans.

  Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och läser nu till fastighetsmäklare på distans. Min pojkvän är civilingenjör i industriell ekonomi och driver nu eget företag. Tidigare bloggade vi båda två här men nu är det främst jag som bloggar om vardagen här på Malta. Min pojkväns blogg hittar du här: torefriskopp.se

  Under kategoriflikarna hittar du bloggat från:
  - Malta
  - Thailand (Koh Chang, Phuket (Karon, Kamala, Patong) och Bangkok)
  - Sverige
  - Jobb på Malta

 • Senaste inläggen

 • Kategorier

 • Arkiv